sve mu je jasno

“Igrao sam protiv Đokovića, Federera i Nadala. Jasno je ko je najbolji”

Nedavni predah od ATP turnira zbog obaveza u Davis Cupu, najbolji norveški tensier Casper Ruud iskoristio je kako bi govorio sa medijima u domovini o aktuelnim temama u svijetu bijelog sporta.

Novak Đoković je definitivno bio nezaobilazna, te je Ruud tako priznao da je srpski as najbolji ikada. Podsjetimo, Norvežanin je tokom karijere igrao i protiv Novaka i protiv Rafaela Nadala i protiv Rogera Federera, a samo je Đokovića uspio da dobije.

Protiv Nadala ima skor 0:2, sa Federerom je igrao samo jedan meč i izgubio, dok je protiv Đokovića na 1:5.

"Đoković je tvrd orah i zasigurno zaslužuje da se nazove najboljim svih vremena. Nema sumnje u sve što je osvojio. Obično kažem da nije moguće 'završiti' tenis, kao što završavate video igru kada nema više ciljeva za postizanje, ali kada su u pitanju dostignuća i pobjede na turnirima, Đoković je zapravo kompletirao sve titule koje je moguće osvojiti. Bilo je sjajno vidjeti ga kako osvaja zlatnu medalju na OI ove sezone - rekao je Ruud.

S druge strane, u intervjuu za TV2, Ruud je iznio nekoliko zanimjivih rečenica kije su vezane za Jannika Sinnera i njegov doping. Izrazio je vjerovanje u Sinnerovu nevinost i pozvao ljude da pročitaju cjelokupan izvještaj od 33 strane koji je objavila Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) kako bi detaljno razumeli slučaj.

"Ako ste pročitali dokumente i razumijete proces u ovakvom tipu slučaja, onda shvatate da ovde nema diskriminacije.

Ruud je takođe istakao brzinu i jasnoću s kojom je Sinner odgovorio na optužbe.

"Ono što je Siner dobro uradio da se odbrani jeste to što je uspio da pronađe objašnjenje u roku od 15 dana nakon što je testiran pozitivno. Prilično brzo je shvatio odakle dolazi.