nesreća na autoputu

Tragična uvertira u početak Lige prvaka: Nastradao navijač uoči utakmice Milana i Liverpoola

Najjače evropsko klupsko takmičenje Liga prvaka kreće večeras, ali ga je za sada obilježila tragična i jeziva uvertira. Navijač Liverpoola je nastradao dan prije utakmice.

Kako prenose italijanski mediji, 51-godišnji navijač je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Čovjek porijeklom iz Irske, neoprezno i neodgovorno je htio da pretrči auto-put A44 u blizini aerodroma u Bergamu, što je nešto južnije od Milana.

Pretrčao je tri trake na auto-putu prije nego je na njega naletio automobil. Od posljedica udara navijač je stradao na licu mjesta. Nesreća se dogodila u ponedeljak uvečer.

Pretpostavlja se da je htio da prepriječi put i da pretrči preko autoputa kako bi stigao do hotela u kome je imao rezervisano prenoćište.

“Corriere della Sera” saznaje da je žrtva u džepu imala ulaznicu za večerašnju utakmicu između Milana i Liverpoola na “San Siru”.

Italijanski mediji navode da je bio u društvu još dvije osobe, ali da kada je policija stigla na mjesto nesreće njih nije bilo tu. Policija trenutno radi na utvrđivanju identiteta tih osoba koje su bile s njim u trenutnu nesreće. Žele da ih ispitaju kao svjedoke.

Također se ispituje da li ga je aplikacija navela da krene tuda. I dalje nije poznato zašto je odlučio da sam pretrči auto-put, dok su njih dvojica ostali. Policija i istražuje da li je bio pod uticajem alkohola ili drugih supstanci u trenutku smrti.