liga prvaka

Bayern našamarao Dinamo s devet komada, Real se mučio sa Stuttgartom, Liverpool siguran

Liga prvaka vratila se u novom izdanju, a Dinamo je u prvom kolu na gostovanju kod velikog Bayerna u Munchenu doživio historijsku sramotu.

Bayern je uspio zabiti u devetoj minuti kada je Musiala na dodavanje Guerreira poslao loptu u mrežu, ali brzo je označeno ofsajd.

Ponovno je Bayern zabio u 16. minuti, no gol Gnabryja je poništen zbog ofsajda. Međutim, prije no što je lopta došla do Gnabryja, Pierre-Gabriel je napravio prekršaj na Pavloviću u šesnaestercu. Reagirao je VAR, a španski sudac Munuera je otišao sam pogledati situaciju. Samo par sekundi kasnije pokazao je bez dvojbe na bijelu tačku odakle je precizan bio Harry Kane.

U 38. minuti već je bilo 3-0. Strijelac je bio Olise. Kimmich je ubacio nakon brzo izvedenog kornera, a Olise ostao nečuvan pred golom Dinama te glavom zabio za 'tricu' Bavaraca i svoj prvi gol u Ligi prvaka.

Jakirović je u drugo poluvrijeme ušao sa zamjenom. Izvadio je Roga, a uveo Stojkovića. U 49. minuti Plavi su uspjeli zabiti. Pierre-Gabriel je ubacio s desne strane, Pjaca lagano prebacio iza gdje je čekao Petković i sa sedam metara poslao loptu u mrežu kroz noge Ulreicha koji je na poluvremenu ušao umjesto Neuera.

Samo minutu kasnije bilo je 3-2. Mišić je povukao brzi napad Dinama i izbacio Ogiwaru oči u oči s Ulreichom, a Japanac je Bayernovom vrataru provukao loptu kroz noge i vratio hrvatskog prvaka u igru.

Međutim, u 57. je zabio Kane i tako zaustavio uraganski nalet Dinama. Nevistić je obranio udarac Kimmicha, ali lopta se odbila ravno u noge Harryja Kanea koji je mirno zabio za 4-2 domaćina.

U 59. je Kane zabio još jedan, ali taj je gol opravdano poništen zbog zaleđa. Međutim, dvije minute kasnije Olise ja zabio svoj drugi, a Bayernov peti gol. Kane je gurnuo loptu u prostor za Musialu, a on ju je pokupio ispred Nevistića i ostavio za Olisea, koji je pogodio u praznu mrežu. Izvadio je Jakirović odmah nakon toga Pjacu, a uveo Kulenovića.

Bayern je u 70. dobio još jedan penal. Mišića je u skoku lopta pogodila u ruku, a na intervenciju VAR-a španski je sudac išao pogledati situaciju i zatim pokazao na bijelu tačku odakle je ponovno precizan bio Kane. Ubacio je Jakirović tada Hoxhu i Špikića umjesto Ogiware i Perre-Gabriela.

Theophile-Catherine je nagazio Daviesa u pokušaju izbijanja lopte, a Munuera u 78. odmah sam dosudio penal. Kane je ponovno precizan za ukupno četvrti gol, treći iz tri dosuđena penala. Jakirović je nakon toga uveo Ademija umjesto Baturine.

Muller se u 85. minuti izborio za jednu loptu pored Theophilea i ostavio je za Sanea, a ovaj s nekih 18 metara precizno naciljao dalji ugao Nevistićevog gola.

Konačnih 9:2 postavlja Goretzka glavom na asistenciju Kimmicha u nadoknadi vremena.

Na ostalim terenima Real Madrid je sa 3:1 savladao Stuttgart. Ermedin Demirović je igrao posljednjih petnaest minuta. Domaći su poveli preko Mbappea u 46. minuti, gosti su iznenadili u 58. preko Undava. No, u 83. Rudiger pogađa glavom nakon kornera Modrića, a u 95. pobjedu potvrđuje Endrick.

Odličan start imao je i Liverpool koji je sa 3:1 pobijedio Milan na San Siru. Domaći su poveli u 3. minuti preko Pulisica, ali to je bilo to od domaćina. Za goste su pogađali Konate, Van Dijk i Szoboszlai.

Sporting Lisabon bez velikih problema sa 2:0 porazio je Lille.