LIGA PRVAKA

Njemački mediji o Dinamu: Ovo je više od razlike u klasi, bavarska mašina je pregazila ekstremnog autsajdera iz Hrvatske

Katastrofu je doživio Dinamo u prvom kolu Lige prvaka. Bayern ga je u Münchenu pobijedio 9:2. To je prvi put u historiji najjačeg takmičenja da je ekipa postigla devet golova te najteži poraz u historiji zagrebačkog kluba. Njemački mediji pišu o historijski raspucanom Bayernu i nevjerojatno inferiornom Dinamu.

"Bavarska mašina se opet pokrenula i pregazila hrvatskog autsajdera"

Kicker pod naslovom "Bayern pregazio Dinamo nakon što je upao u duboki san" piše: "Njemački rekorder je posrnuo početkom drugog dijela te dopustio Dinamu da se s tri gola zaostatka vrati na 3:2, ali onda se bavarska mašina opet pokrenula i pregazila hrvatskog autsajdera. Furiozni Bayern je bespomoćni Dinamo, koji je hrvatski rekorder po broju naslova, razbio tako da ga je izbacio s Allianz Arene."

Bild piše "Bayernova sjajna pobjeda. Nije prestajao pucati!" te dodaje: "Tri dana nakon pobjede 6:1 nad Kielom u Bundesligi Bayern se raspucao za još jedno golgetersko ludilo. Sada je to napravio na otvaranju Lige prvaka protiv ekstremnog autsajdera Dinama tako što je proslavio furioznu pobjedu 9:2! Bayernov senzacionalni start u Ligi prvaka je posebno važan klubu. U Münchenu snivaju o finalu kod kuće jer se meč za prvaka Evrope 31. maja iduće godine igra u njegovom dnevnom boravku."

Najčitaniji njemački medij dodaje: "Bayern je u prvom poluvremenu pružio mega-dominantnu partiju jer je imao posjed lopte čak 72 posto, a po udarcima na gol vodio je 9:1. No, Dinamo ga je početkom drugog dijela šokirao s dva gola. Ali Bayern nije to impresioniralo te je brzo dao savršen odgovor."

"Ovo je više od razlike u klasi, Bayern se protiv Dinama prošetao do pobjede"

Die Welt pod naslovom "Ovo je više od razlike u klasi, Bayern se protiv Dinama prošetao do pobjede", piše: "Malo je reći kako ovo nije ista klasa. Bayern je u prvoj utakmici Lige prvaka imao lagan posao protiv Dinama, baš kao i u utakmici grupne faze 2015., kada je istog suparnika pobijedio 5:0.

Ekipa Vincenta Kompanyja bila je gladna golova, stalno je išla prema naprijed protiv potpuno inferiornih gostiju koji su se povukli pred svoj gol sve do dva gola na početku drugog poluvremena. Ipak, zaigrani Harry Kane odveo je Bayern prema pobjedi i uspješnom početku puta prema domaćem finalu LP-a 2025. Dinamo je bio preplavljen većinu utakmice, a Bayern je izjednačio svoju rekordnu pobjedu u Ligi prvaka."

"Bayern je od početka bio dominantan protiv samoprozvanog 'nepoželjnog gosta'"

Sky Sports se referirao na transparent BBB-a na Allianz Areni: "Bayern je od početka bio dominantan protiv samoprozvanog 'nepoželjnog gosta', kao što je pisalo na velikom transparentu Dinamovih navijača. Iako je minhenski klub zastao na početku drugog poluvremena, utakmica protiv izuzetno odbrambene hrvatske ekipe otišla je u jednom smjeru."