Gaming

Službeno je potvrđen finalni dio Star Wars Jedi trilogije

Iako niko nije sumnjao u njegovo postojanje, treći i ujedno finalni dio Star Wars Jedi trilogije sada je i službeno potvrđen.

Nova igra iz spomenute trilogije, koju za sada čine igre Star Wars Jedi: Fallen Order i Star Wars Jedi: Survivor, službeno je potvrđena tokom Electronic Artsove Investor Day 2024 prezentacije.

Tom prilikom, predsjednica EA-ovog odjela za zabavu i tehnologiju Laura Miele otkrila je kako je do sada više od 40 miliona igrača zaigralo epske avanture Cala Kestisa te da Respawn Entertainment punom parom radi na finalnom poglavlju spomenute sage. Neki konkretniji detalji vezani za samu igru, ovom prilikom su izostali.

Prva igra iz ovog serijala, Star Wars Jedi: Fallen Order, u prodaji se pojavila početkom studenog 2019. godine i to na PlayStation 4, Xbox One i PC platformama, da bi godinu i pol kasnije, početkom lipnja stigla i na PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

S druge strane, druga igra, Star Wars Jedi: Survivor, inicijalno je lansirana krajem aprila 2023. godine i to na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC platformama, a od danas je dostupna i za PlayStation 4 i Xbox One.