porijeklom iz bih

Edin Terzić jedan od glavnih kandidata za trenera Rome: Jedina prepreka je hrvatski stručnjak

Fudbalski stručnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine Edin Terzić (41) jedan je od dva glavna kandidata za mjesto trenera u italijanskoj Romi, javlja "Sky Italia".

Terzić koji je rodom iz Donjeg Vakufa, kandidat je za nasljednika Danielea De Rossija, legende rimske Vučice koji je dobio otkaz nakon loših rezultata.

Ipak, Terzić neće biti sam u ovoj utrci, jer će mu glavnu konkurenciju praviti hrvatski stručnjak Ivan Jurić, koji je već prihvatio poziv iz Italije i ugovor do kraja sezone.

Terzić je bez posla od juna, kada je podnio ostavku na mjesto trenera Borussije Dortmund, s kojom je prethodno igrao finale Lige prvaka protiv Reala, a Madriđani su slavili 2:0.

U Dortmundu je Terzić proveo gotovo cijelu svoju trenersku karijeru, prije koje je i kao skaut radio za Milionere iz Dortmunda. Zatim je bio trener u mlađim kategorijama, a kasnije i pomoćnik u prvom timu te glavni trener istog.

Prednost Jurića je činjenica da već ima pregršt iskustva s radom u Italiji, pošto je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.