srbijanski glumac

Trifunović dobio dva mjeseca zatvora uvjetno, suđenje mu kasnilo jer je promašio zgradu suda

Završilo je suđenje Sergeju Trifunoviću u Splitu nakon što je uhapšen..

Srbijanski glumac dobio je šezdeset dana zatvora, u koji neće morati ako u toku jedne godine ne počini isto djelo. Kako je jučer uhapšen i odveden u Split, računa mu se 59 dana zatvora uvjetno. Mora platiti i sudske troškove 150 eura, a odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravomoćna. Putovnica mu je vraćena, a Slobodnoj Dalmaciji je rekao da će ionako postati građanin RH jer mu je supruga Isidora Riječanka.

Slobodna piše i da je Trifunovića na hodniku dočekao službenik policijske uprave za zakonitost postupanja, pokazao mu značku i rekao mu da ode s njim. "Zbog čega?" upitao je glumac, na što mu je službenik kazao: "Moramo provjeriti jeste li zakonito sada u RH."

Trifunović je na to uzvratio: "Kako ne bih bio zakonito kad ste me uhapsili na Bajakovu i doveli?"

Trifunović je na sud stigao sa suprugom Isidorom, psom i prijateljem koji je odveo psa nakon što je glumac ušao u zgradu. Prije njegova ulaska na sud svi su se zagrlili. Suđenje je kasnilo jer je Trifunović greškom otišao na Općinski sud, koji je udaljen 400 metara od Prekršajnog suda.

Na suđenje u Splitu je iz Zagreba stigao i srbijanski konzul Stefan Ristić, koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali mu ju je došao pružiti kao građaninu Srbije.