KRIZA U EVROPSKOM VELIKANU

Njemački Bild objavio spektakularnu informaciju o Edinu Terziću: ‘Zlatan je već okrenuo njegov broj’

Iako je iza njega tek pet utakmica navodno se već opasno trese trenerska klupa Paulo Fonseci u Milanu. Razočaravajući start i upisana tek jedna pobjeda uz po dva remija i poraza razlog su zašto je, prema tvrdnjama njemačkih medija, Zlatan Ibrahimović već okrenuo broj Edina Terzića. Bivši trener Borussije je bez posla otkako je ljetos, nakon finala Lige prvaka, napustio Dortmund, a nedavno je bio u konkurenciji i za klupu Rome na koju je sjeo Ivan Jurić. Terzićevo moguće preuzimanje klupe Milana iz njemačkog Bilda opisali su kao "spektakularnu glasinu".

Presudna po portugalskog trenera mogla bi biti prvenstvena utakmica protiv Intera idućeg vikenda, pišu italijanski mediji. Ostane li Fonseca bez bodova njegova sudbina, dodaju, bit će izvjesna. Oni, međutim, kao prvog favorita za klupu navode italijanskog trenera. Kao prvi izbor na San Siru vide Maurizija Sarrija, a bez šansi nije ni Massimiliano Allegri.

Fonseca je Milan preuzeo u julu - upisao je remi protiv Torina (2:2), potom poraz od Parme (2:1), uzeo je bod na gostovanju kod Lazija (2:2) i pobijedio posljednjeplasiranu Veneziju (4:0). Milan je nakon 4. odigrana kola bodovno bliže Veneziji na dnu nego Udineseu na vrhu Serie A. Ligu prvaka je, pak, otvorio domaćim porazom od Liverpoola (1:3).