MAKSIMIR

Nakon debakla u Ligi prvaka: Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu. Već se nazire ime novog trenera

Sergej Jakirović zvanično više nije trener Dinama iz Zagreba. Posla ga je koštao niz loših rezultata koji je počeo remijem s Rijekom na Rujevici (1)1), a nastavio se minimalnim porazom od Hajduka (0:1) na Maksimiru i povijesnim porazom kod Bayerna u Ligi prvaka (9:2), javljaju hrvatski mediji

Članovi izvršnog odbora Dinama još u srijedu načeli su temu potencijalnog odlaska aktuelnog trenera, tome se nije protivio ni predsjednik Dinama Velimir Zajec. Jedna od prvih opcija kada je u pitanju novi trener jeste Niko kovač.

Zvonimir Boban jedan je od zagovornika te ideje koja se još u utorak navečer zakotrljala medijskim prostorom. Boba je sve češće u društvu Roberta Kovača, ali njegov brat Niko za Dinamo bi mogao biti - nemoguća misija. Razlog je novac. iako Dinamo danas porpilično dobro stoji sa budžetom, Kovač i njegov stručni štab su ipak malo prevelik zalogaj.

Godišnja plaća za novog trenera i njegov štab išla bi i do 2,5 miliona eura, pa bi mu Zagrepčani u slučaju ranijeg raskida ugovora (ako ne bude rezultata) morali isplatiti puno. Kovač bi postao daleko najplaćeniji trener u Dinamovoj historiji, vrlo vjerovatno bi imao veća primanja i od bilo kojeg igrača koji je ikad branio boje "Modrih".

Od ostalih konkurenata nekako najbolje stoje dionice Željka Sopića kojeg brojni navijači žele na klupi hrvatskog prvaka. Sve se češće spominje ime Igora Jovićevića, kao opcije se još navode Damir Krznar, Vedran Ćorluka, ali niko od njih još nije dobio nikakvu naznaku iz Maksimira, niko nije niti započeo pregovore s čelnicima kluba. Samo Niko Kovač.