JUAN BRUJO

Preminuo frontmen ekstremnog metal benda Brujeria

Preminuo je vokal benda Brujeria, Juan Brujo. Vijest o njegovoj smrti objavljena je na društvenim mrežama benda, a tamo piše da je u ponedjeljak, 16. septembra Brujo doživio srčani udar nakon čega je premješten u bolnicu. Nekoliko dana kasnije, u bolnici je preminuo. Bend je u objavi zamolio za privatnost. Brujo je imao 61 godinu.

Vijest o smrti frontmena Brujerie stigla je nekoliko dana nakon što je bend otkazao svoju turneju zbog “ozbiljnih zdravstvenih razloga”. “Brujeria je primorana otkazati sve nadolazeće datume turneje do daljnjega. Izvinjavamo se svim našim obožavateljima i uskoro ćemo vas obavijestiti o detaljima”, stoji u objavi. Otkazani dio turneje trebao se odviti u Americi, a obuhvaćao je desetak koncerata.

Juan Brujo osnovao je Brujeriju u Los Angelesu, 1989. zajedno s Dinom Cazaresom, Shanemom Emburyijem, Billyijem Gouldom, Jellom Biafrom i Raymondom Herrera. Grupa se u početku pojavljivala maskirana, nastupala je pod pseudonimima, a članovi benda predstavljali su se kao traženi narkobosovi. Svoj prvi album bend je objavio 1993., “Matando Güeros”. Posljednji, peti album prije smrti Brujoa, bend je objavio u septembru 2023., “Esto Es Brujeria”.