liga prvaka

Barcelona pala u Kneževini, historijska pobjeda Bresta, Kolašinac i Gazibegović zapaženi

U terminu od 21 sat odigrane su četiri utakmice prvog kola Lige prvaka.

Fudbaleri Monaca savladali su na domaćem terenu ekipu Barcelone rezultatom 2:1.

Gosti su gotovo čitav meč proveli sa igračem manje nakon isključenja neopreznog Garcije već u 11. minuti.

Pet minuta igre pod takvim okolnostima bilo je dovoljno da Monaco povede golom Maghnesa Akliouchea lijepim udarcem unutar kaznenog prostora.

Na scenu je potom stupio i Lamine Yamal, najveća fudbalska zvijezda u usponu i postigla je svoj prvijenac u Ligi prvaka i to na sjajan način sa ivice kaznenog prostora u 28. minuti.

Yamala je večeras zasjenio 18-godišnji napadač George Ilenikhena koji je pojačao "Kneževe" ovog ljeta kada je prešao iz Antwerpa u transferu vrijednom 20.000.000 eura.

Ilenikhena je iskoristio visoko postavljenu odbranu Barce i nakon lijepog dodavanja Wandersona svom silinom gađao i pogodio gol Ter Štegena.

Francuska će večeras slaviti i historijsku pobjedu Bresta koji je upisao prvi trijumf u Ligi prvaka pobjedivši ekipu Sturma iz Graza sa 2:1.

"Pirati" su prinuđeni da kao domaćini u Ligi prvaka igraju u Guingampu, ali to nije smetalo Hugu Magnettiju da postigne vodeći i historijski pogodak za Brest u 23. minuti.

U samom finišu poluvremena, Austrijanci su poravnali autogolom Fernandesa, a u akciji je učestvovao naš Jusuf Gazibegović.

Ipak, sva tri boda osvojio je Brest zahvaljujući Abdallahu Simi koji je pogotkom u 56. minuti postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Neizvjesno je bilo u Bergamu.

Arsenal je igrao pametno, nije mnogo napadao, Atalanta je tražila gol i na kraju su gosti pokazali da ove sezone imaju odbranu za čistu desetku. Na kraju - 0:0. Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč.

U meču Atletico Madrida i Leipziga pobjeda domaćina i to golom u samom finišu - 2:1 (1:1).

Leipzig je poveo veoma rano, Benjamin Šeško je već u 4. minuti savladao Jana Oblaka. Vukao je kontru upravo Šeško, dodao do Opende čiji je udarac Oblak odbranio, ali je Slovenac natrčao na loptu i poslao je u mrežu.

U 28. minuti smo videli fantastičnu akciju Atletica.

Tekla je po desnoj strani gdje je bio Llorente, uputio je sjajan centaršut, a Antoine Griezmann se ne smije ostaviti sam, vjerovatno su ukapirali i fudbaleri Leipziga, pošto je Francuz briljantnom "žabicom" poslao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Atletico bolji rival, ali nedovoljno dobar da ugrozi gol Leipziga koji se kvalitetno branio, mora se priznati i sve je to trajalo do nadoknade vremena.

Tada je Atletico stigao do pobjede, veoma bitne pred nastavak sezone u Ligi prvaka. Čak šestorica igrača Atletica su se našla u kaznenom prostoru Leipziga, na kraju centaršut Griezmanna i gol Gimeneza za 2:1!