Obratite pažnju

Visok krvni pritisak i glavobolje mogu da upute na manjak ovog minerala

Pacijenti na terapiji hidrohlorotiazidom (tablete za izbacivanje tečnosti) koja je uobičajeni dio liječenja visokog krvnog pritiska, češće imaju probleme sa upornom glavoboljom.

praćenje primene od strane ljekara. Moguće je da će pojedine osobe slabije tolerisati magnezijum i imati izražene gastrointestinalne tegobe. S druge strane, pacijenti sa neredovnim pražnjenjem crijeva i konstipacijom, mogli bi da imaju koristi od primjene magnezijuma.

Pacijentima sa učestalim stolicama ili sindrom iritabilnog crijeva, savetuje se da u dogovoru sa stručnjakom razmisle o primjeni magnezijum glicinata, koji ima manje neželjenih efekata na specifične soli magnezijuma koja ima manje neželjenih efekata na gastrointestinalni sistem.

Kada možemo da očekujemo rezultate?

Magnezijum se, uglavnom, koristi prema preporuci stručnjaka tokom tri mjeseca, tek posle tog vremenskog roka može da se potvrdi ili negira njegovo djelovanje. Magnezijuma ima u velikim količinama u orašastim plodovima, pasulju, sjemenkama, crnoj čokoladi sa dosta kakaa, prenosi Telegraf.