monstruozan čin

Raport je razgovarao sa žrtvom Moamera Kasumovića: Spustio je ruku na mene i prstom pokazao da šutim

Potresna priča ovog mladića počinje 2019. kada je imao samo 15 godina

Nakon šokatnog otkrića Raporta da je Moamer Kasumović bludničio nad maloljetnikom i pri tome osuđen na kaznu zatvora od godinu, koju je otkupio i potom otišao u Crnu Goru, našoj redakciji obratio se mladić (ime i prezime poznato redakciji) koji je bio žrtva poznatog glumca.

Mladić nam je objasnio da se odlučio na ispovijest da bi ohrabrio ostale žrtve seksualnog zlostavljanja, da prijave nadležnim institucijama svoj slučaj.

"Imao sam i imam veliku podršku roditelja, koji su mi dali i odobranje da se obratim vama, iako sam sad punoljetan, i ispričam šta se desilo. Bili su uz mene sve vrijeme, pa tako i sad", kaže nam danas dvadesetogodišnji mladić.

Potresna priča ovog mladića počinje 2019. kada je imao samo 15 godina. Kaže da je taj dan njegov otac krenuo u jedan sarajevski lokal i da je poveo njega.

U tom lokalu sjedilo je šire društvo, uglavnom prijatelji njegovog oca, a među okupljenima se našao i Kasumović.

"Ja sam odrastao na seriji 'Lud, zbunjen, normalan' i njega sam odmah prepoznao i bilo mi je drago da ga vidim uživo", navodi.

"Sjedili smo i on mi se obratio. Pričao mi je o tome kako se snimaju serije, o kamerama kako se postavljaju za određene scene, a ja sam htio upisati Akademiju scenskih umjetnosti pa mi je sve to bilo zanimljivo".

U jednom trenutku, priča nam, tiho mu je šapnuo na uho: "Koliko puta dnevno masturbiraš?".

"To me pitanje iznenadilo, ali mislio sam da je to neka muška priča. U tom trenutku nisam ništa pomislio".

U jednom trenutku, predložio mu je da se izmaknu i odu negdje na kafu da pričaju 'o kamerama , snimaju serija...'.

Poziv je prihvatio ne misleći na to da bi mogao biti ugrožen ni na koji način.

"U jednom momentu govorio mi je 'lijep si', davao komplimente, pitao da li sam gej...", priča nam. Potom mu je Kasumović kazao da ide u wc "pišati".

"Bio sam zbunjen, skroz sam zablokirao, nisam reagirao u tom momentu", ispričao je za Raport.

Ubrzo je došao otac s prijateljem po njega da idu kući. U auto sjeda i Kasumović koji u tom trenutku živi u naselju koje se nalazi na relaciji kojom će svakako proći.

Povratak kući bio je još šokantniji. U autu su se, dakle, nalazili otac dječaka koji je vozio dok je njegov prijatelj sjedio na mjestu suvozača. Na zadnjem sjedištu bili su Kasumović i petnaestogodišnjak.

U toku vožnje, u jednom trenutku Kasumović je uzeo ruku dječaka i stavio je na svoj penis, dok je svoju ruku stavio na dječakov spolni organ. Pri tome, prstom preko usana stavio mu je do znanja da šuti.

"Ja sam se zaledio. On se skroz izmakao iza sjedišta mog oca, kako ga ne bi vidio, i rukom pokazao da šutim. Šutio sam u šoku", priča nam mladić.

Sljedeće jutro Kasumović mu se javio na Instagram.

"Nakon svega mi se javio, što me dodatno šokiralo. Poslao mi je poruku u kojoj je pitao da li sam lijepo spavao".

Petnaestogodišnjak nam priča da je sljedećeg jutra otišao kod psihoterapeutkinje koja ga je saslušala i savjetovala da ispriča roditeljima sve što se desilo.

"Roditelji su sve prijavili i počelo je suđenje", kaže nam pa nastavlja.

"Tokom suđenja u jednoj prostoriji sam ja davao izjavu, a on je bio u drugoj. Jednom je on navodno pogriješio salu i ušao u prostoriju gdje sam ja bio", priča žrtva.

I poslije presude kojom je Kasumović osuđen na mizernu kaznu od godinu zatvora, koju je otkupio za 36.500 KM.

"Poslije toga, vidio sam ga dva puta. Normalno hoda, živi, kao da se ništa nije desilo", ogorčen je mladić.

Kaže da mu je drago da je dobio kaznu.

"S druge strane, opet slobodno hoda...".