čudesni calafiori

Arteta oduševljen novim pojačanjem Arsenala

Menadžer Arsenala Mikel Arteta složio se s Fabiom Capellom u vezi sa razlogom zašto su doveli Riccarda Calafiorija nakon njegove dobre partije protiv Atalante u Ligi prvaka.

Utakmica je završila neriješeno 0-0 na Gewiss stadionu u Bergamu, gdje je David Raya napravio nevjerovatnu dvostruku odbranu nakon penala Matea Reteguija i njegovog udarca glavom iz odbijanca.

Bivši španski reprezentativac Arteta govori dobro italijanski i nakon utakmice je dao intervju za Sky Sport Italia, dok je Capello bio stručni komentator u studiju.

Arteta i Capello složili su se o važnosti Calafiorija za Arsenal Capello je primijetio da su “Topnici” poboljšali igru nakon što je italijanski reprezentativni stoper ušao s klupe umjesto Jurriana Timbera i napravio jedan od svojih prepoznatljivih prodora iz zadnje linije.

To im je pomoglo da lakše iznose loptu iz odbrane, jer je on “inteligentan igrač koji zna kako se kretati bez lopte” i donosi prave odluke.

“Zato smo ga doveli,” odgovorio je Arteta.

“Calafiori ima mnogo karaktera i u ovim utakmicama posebno može zauzeti pozicije koje protivniku otežavaju da pronađe tačku reference.

“Imao je tešku sedmicu, jer se povrijedio tokom reprezentativnih obaveza, mislim da je odlično ušao u igru.”