Bratstvo lopova

Stiže nastavak pljačkaškog filma s Gerardom Butlerom: Trailer otkriva neočekivan zaokret

Akcijski triler Bratstvo lopova (Den of Thieves) s Gerard Butlerom u glavnoj ulozi dobija svoj nastavak poslije šest godina.

Film Christiana Gudegasta, koji je izašao 2018. prati Velikog Nicka O'Briena (Gerard Butler), vođu elitne jedinice policije Los Angelesa koja lovi vrlo opasnu ekipu pljačkaša banaka.

Gudegast za nastavak ponovo okuplja ekipu predvođenu Butlerom i O'Shea Jacksonom Jr., koji igra Donnieja Wilsona.

Priča Pantere pratit će Velikog Nicka dok putuje u Europu u potrazi za Donniejem.

Lionsgate je objavio prvi trailer za nastavak filma, nagovještavajući još jednu akcijom ispunjenu avanturu u novom okruženju.

Nastavak će napraviti jednu značajnu promjenu u odnosu na original, jer se Veliki Nick, razočaran policijskim poslom, zapravo pridružuje Donnieju za njegovu sljedeću pljačku.

Njih dvojica će raditi zajedno s novom ekipom na pljački Svjetskog dijamantskog centra, što će očigledno uključivati brojne jurnjave automobilima i napete pucnjave.

S obzirom na to da su Nick i Donnie sada na istoj strani, Bratstvo lopova 2: Pantera će predstaviti novog antagonistu, što će po svemu sudeći biti neimenovani lik Cristiana Solimena.

Prvi dio iz 2018. godine u kinima širom svijeta zaradio je 80 miliona dolara (140,16 miliona KM) i imao je podijeljenje kritike.

Nastavak dolazi u kina 10. januara 2025. godine.