WWIN LIGA BIH

Današnjim utakmicama spušta se zavjesa na 7. kolo WWin lige BiH: Sve oči uprte na derbije u Banjoj Luci i na Grbavici

Danas su na rasporedu posljednje tri utakmice 7. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, među kojima su i dva derbi susreta.

Prvi meč je na rasporedu od 16:00 sati, a igrat će se na Gradskom stadionu u Banja Luci, gdje će ekipa domaćina dočekati prvoplasirano Sarajevo.

Bordo-bijeli u ovu utakmicu ulaze kao lideri na tabeli. S druge strane, zbog obaveza u Evropi, Borac je na nešto manjem broju odigranih utakmica, a samim tim i bodova. Iako su odigrali manje utakmica, učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva nije izostao. Banjalučani su upisali dvije pobjede i remi protiv Zrinjskog.

Od 18:30 sati na "Mokrom Docu" sastaju se Posušje i Radnik. Posušje je odlično otvorilo sezonu i nalazi se na trećem mjestu sa 11 bodova iz šest utakmica, dok je bijeljinska ekipa na sedmom mjestu sa sedam bodova iz pet utakmica.

Ovo kolo će zatvoriti susret na Grbavici, gdje će Željezničar dočekati mostarski Zrinjski, a meč počinje od 20:45 sati. "Plavi" se trenutno nalaze na drugom mjestu na tabeli. Imaju niz od pet utakmica bez poraza pa se tako nadaju da on može ostati aktivan i nakon današnjeg meča. Zrinjski, kao i Borac, zbog evropskih obaveza odigrao je samo 4 utakmice u domaćem prvenstvu. Upisao je 3 pobjede i 1 remi i trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji WWin lige BiH.

Završene utakmice:

Petak:

Igman – Sloboda 1:0

Velež – Sloga Meridian 0:0

Široki Brijeg – GOŠK 2:2

Današnje utakmice:

Subota:

16:00 Borac – Sarajevo

18:30 Posušje – Radnik

20:45 Željezničar – Zrinjski

Standings provided by Sofascore