zbog nereda

Šok za Crvenu zvezdu: Spremali su invaziju na Milano, a sada im je stigla zabrana

Navijači Crvene Zvezde dobili su zabranu odlaska na gostovanje u Milan. Italijanske su vlasti odlučile zabraniti dolazak srpskim navijačima na utakmice Lige prvaka protiv Intera i Milana zbog sigurnosnih razloga.

Italijanima je još u sjećanju ostao sukob Delija s Rominim navijačima u februaru prošle godine. Srpski navijači sukobili su se s Rominim zbog njihovog prijateljstva s Bad Blue Boysima. Delije su im u sukobu uzeli transparent, a Romini navijači 'osvetili' su im se na košarkaškoj utakmici Crvene Zvezde u Bologni.

Težak je to udarac za navijače Crvene Zvezde koji su se spremali doći u Milan u velikome broju. Procjene su bile oko 4 hiljada navijača, dok ih je već dobar dio kupio ulaznice.

Nakon zabrane srpski klub javio se svojim navijačima:

"Crvena zvezda apelira na sve navijače da ne putuju na istaknute utakmice, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka vrijedi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim europskim zemljama."

"Italijanska policija zabranila je prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodna putovnica, a potom ime i prezime na karti i putovnici moraju biti identični prilikom ulaska na stadion. Crvena Zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao utjecati, te još jednom apelira na Zvezdaše da je ispoštuju."