NIJE ZABORAVIO

Salihamidžićev badžo otkrio pravu istinu o Hasanu: Boli ga ono što mu je napravljeno

Hasan Salihamidžić imao je neslavan kraj u minhenskom Bayernu, uprkos svemu što je uradio za ovaj klub u proteklih 20 godina.

Braco je kao igrač osvojio sve s Bavarcima, kasnije imao zapaženu ulogu i kao sportski direktor, no onda je doživio bolan udarac na kraju sezone 2022/23 kada je dobio otkaz.

Na dan kada su igrači slavili titulu, Bayern je njemu i Oliveru Kahnu uručio otkaze, o čemu je sada u intervjuu za njemački Sport1 govorio Francisco Copado, badžo proslavljenog Brazze, odnosno suprug sestre njegove žene.

Copado je igrao az HSV, Hoffenheim i Eintracht Frankfurt, a povukao se iz fudbala posljednjih godina iz ličnih razloga. Njegov sin Lucas igrao je u omladinskoj i drugoj ekipi Bayerna.

Na pitanje kako je trenutno njegov šogor, Copado je rekao:

"Sada smo ponovo večerali s porodicama i redovno smo u kontaktu. U proljeće smo zajedno otišli na golfski odmor na Mauricijus. Brazzo je nažalost morao na operaciju kuka u junu. Sada je to dobro preživio i srećom se opet može bolje kretati. Često provodimo vrijeme zajedno i jako se zabavljamo. Volimo se. Da vidimo kamo vodi njegov put. Brazzo je spreman za novi zadatak. Da ste bili sportski direktor u Bayernu, jednostavno nije lako iskrsnuti mnogo sličnih prilika. Ali on ima uzbudljiv CV i sjajan je tip. Brazzo se uklapa svugdje i bio bih sretan kad bi uskoro opet imao uzbudljiv posao".

Jesu li se u Bayernu prema njemu korektno odnosili? "U ovom poslu nema poštenja. Zato ne treba razmišljati je li to bilo pošteno ili nije. Brazzo je napravio nevjerovatno mnogo za FC Bayern i voli taj klub. Naravno da se polarizirao tu i tamo, ali žrtvovao se za Bayern jer je to klub koji voli. A Brazzo je osvojio mnogo naslova. Bio je uspješan u svemu što je radio. Naravno, nije svaki njegov transfer uspio, ali on je doveo Daviesa , promovisao Musialu, a bio je i inicijator za Kanea. S Brazzom se moglo drugačije postupati, ali o tome nikada nismo puno razgovarali. Sigurno je bilo grešaka s obje strane. Brazzo se nakon prekida ponašao korektno. Uvijek će biti usko povezan s Bayernom".

"Da, jako ga je boljelo zbog onoga što su uradili, odnosno što su ga otpustili. Dugo je igrao za ovaj klub i dugo je imao odgovornost, bila je to posebna ljubav. Naravno, takvi raskidi bole, ali to je normalno u fudbalskom poslu", zaključio je Copado.