historijska sramota

Nekada slavni evropski klub, danas vreća za nabijanje: Izgubili 8:0, navijači od sramote pobjegli sa stadiona

Nica je deklasirala Saint Etienne s ubjedljivih 8:0 u nevjerovatnoj utakmici petog kola Ligue 1.

Već nakon prvih 45 minuta rezultat je bio nevjerovatan, jer je domaća ekipa vodila 6:0. Prvi gol stigao je već u četvrtoj minuti, kada je Dylan Batubinsika postigao autogol. Ubrzo su Tanguy Ndombele, Mohamed-Ali Cho, i dvaput Youssoufa Moukoko dodali svoje ime na listu strijelaca, dok je Evann Guessand također pogodio do kraja prvog poluvremena.

Razočarani navijači Saint Etiennea napustili su stadion nakon 39 minuta igre, frustrirani neuspjehom svoje ekipe. Trener Saint Etiennea, Olivier Dall'Oglio, pokušao je promijeniti tok utakmice s tri brze izmjene, ali bez uspjeha.

U drugom poluvremenu, Nica je nastavila svoju dominaciju nad Saint Etienneom. Sofiane Diop zabio je za 7:0 u 75. minuti, a konačnih 8:0 postavio je Pablo Rosario iz penala u 86. minuti. Ovaj razarajući poraz dodatno je naglasio težak povratak Saint Etiennea u Ligue 1, dok je Nica briljirala na svom terenu, ostavljajući goste bez ikakvih šansi za oporavak.

Ekipa koja je 10 puta bila šampion Francuske, a u zlatnoj eri igrala i finale Lige prvaka u kom je poražena od Bayern Munchena, neće moći da se iskupi navijačima za ovakvu blamažu, pogotovo onima koji su doputovali da bodre svoj tim u gostima.