CHAPPELL ROAN

Jednoj od najvećih pop zvijezda današnjice dijagnosticirana teška depresija

Najboljoj mladoj muzičarki svijeta, Chappell Roan, dijagnosticirana je teška depresija.

"Moram na terapiju dva puta sedmično. Išla sam psihijatrici prošle sedmice jer mi nije bilo jasno što se događa. Dijagnosticirala mi je tešku depresiju. To mi je bio šok jer se ne osjećam tužno. Ali imam sve simptome nekoga ko je teško depresivan", ispričala je 26-godišnja kantautorica za Guardian.

Chappell je otkrila da neki od simptoma koje osjeća uključuju zbunjenost, zaboravnost i "vrlo nejasno gledište". Misli da njezini problemi proizlaze iz toga koliko joj se život promijenio u kratkom razdoblju.

"Mislim da je to zato što mi se cijeli život promijenio. Sve što stvarno volim sada dolazi s prtljagom. Ako želim ići u second hand shop, moram povesti osiguranje i pripremiti se da to neće biti normalno. Odlazak u park, pilates, joga - kako to učiniti na siguran način, da me niko ne uhodi ili maltretira?" rekla je.

Upozorila fanove

Chappell je u augustu poslala upozorenje svojim fanovima nakon što je doživjela neprimjereno ponašanje nekolicine njih.

U objavi na Instagramu naglasila je da neće više tolerirati uznemiravanje bez obzira na slavu i karijeru. Roan je izrazila frustraciju zbog neprihvatljivog ponašanja prema slavnim ženama te istaknula da ne duguje nikome uzvraćanje pažnje ili energije samo zato što taj neko izražava divljenje prema njoj.

"Kada sam na pozornici, kada nastupam, kada sam 'drag', kada sam na poslovnom događaju ili kada dajem intervjue… Tad radim. U ostalim situacijama nisam na poslu", navela je.

Princeza sa Srednjeg zapada

Ova, kako samu sebe naziva u naslovu debitantskog albuma, princeza sa Srednjeg Zapada pažnju je privukla 2020. godine objavom singla Pink Pony Club, kojim je postavila temelje za preobrazbu iz "kaubojke iz malog grada" u pop zvijezdu i queer uzor nove generacije. Tri godine kasnije pjesma se pronašla na debitantskom albumu The Rise and Fall of a Midwest Princess, iza čije produkcije stoji Daniel Nigro (poznat po saradnji s Olivijom Rodrigo na albumima Sour i Guts).

"Vokalno čudo s moćnim scenskim nastupom", opisuje ju Billboard, a svi njeni samostalni koncerti već su rasprodani. Roan je ovo ljeto nastupila na nizu velikih festivala, kao što su Lollapalooza, Coachella, Boston Calling, Governors Ball, Bonnaroo i mnogi drugi, a 18. maja krenula je i na veliku samostalnu turneju koja uključuje američke i evropske datume.

Proglašena je najboljom novom izvođačicom (Best New Artist) na ovogodišnjoj dodjeli MTV Video Music Awardsa.