UOČI VELIKOG DERBIJA

Guardiola: ‘Oni samo žele da ispadnemo, nije čudo da smo im trn u oku’

Manchester City u Premier ligi čeka važan susret protiv najvećeg konkurenta za titulu Arsenala. Uoči susreta, trener Građana, Pep Guardiola je komentirao optužbe s kojima se njegov klub nosi. Španac je rekao da će se uvijek boriti za odbranu ugleda Manchester Cityja.

"Žao mi je što moram reći da uvijek želim braniti svoj klub, posebno u ovim modernim vremenima. Svi očekuju i žele ne samo da ispadnemo, nego žele da u potpunosti nestanemo s lica zemlje", rekao je Guardiola pa nastavio.

"Ovih godina su naši rivali u većini slučajeva bili iza nas. Nije ni čudo da smo im zbog toga trn u oku i da im smetamo. Mi ćemo dokazati da nismo radili ništa što ne smijemo", zaključio je Španjolac.

U prva četiri susreta, Manchester City je ostvario četiri pobjede s gol razlikom 11:3. Ako i ove sezone osvoje naslov, postat će prva ekipa u historiji Engleske koja je pet godina u nizu osvojila titulu. U međuvremenu vode sudsku borbu u kojoj ih se tereti za manipuliranje sponzorskim ugovorima i lažiranju prihoda. U najgorem slučaju, neki predviđaju da bi ih se moglo izbaciti iz lige.