drama u srbiji

Huligani polili travu benzinom i spalili teren u Humskoj, FK Partizan dao ultimatum policiji: Ili ih uhapsite, ili ćemo objaviti sve sutra u 15 sati

Uoči 174. vječitog derbija između Partizana i Zvezde, u centru pažnje sportske javnosti u Srbiji jeste upad huligana i uništavanje stadiona u Humskoj.

Naime, noći između subote i nedjelje je grupa huligana provalila na stadion, a krajnji cilj bio je uništavanje terena crno-bijelih.

Potom, uslijedilo je polivanje travnate podloge kiselinom, a onda i prosipanje hemikalija. Sve to, uticalo je da se teren pripremljen za odigravanje najvećeg derbija u Srbiji, dovede u pitanje.

Prema objavljenim informacijama iz kluba, o svemu su obavješteni nadležni organi, a istraga je u toku.

Iz Partizana su izrazili ogorčenje i zatražili hitnu reakciju naldežnih, kako bi se "kriminalci što prije identifikovali i protiv njih preduzele mjere".

"Na uvid nadležnim organima stavljeni su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i saznanja o kojim se pojedinačno vođama ove organizovane grupe radi, a nadležni organi takođe imaju podatke o tim licima, te smo uvereni da će učinioci ovog nezapamćenog čina biti vrlo brzo pronađeni i procesuirani", piše u saopštenju.

"Ukoliko nadležni organi ne privedu ta lica u hitnom roku, FK Partizan će sutra u 15 sati javno objaviti imena i prezimena lica koja predvode ovu grupu.

Radi se o nezadovoljnim pripadnicima kriminalne grupe, koji se prikrivaju pod imenom određenih navijačkih grupa, a u prošlosti su se već hvalili oštećenjem centralne lože stadiona, kao i ispisivanjem poruka protiv uprave na tribinama i svakodnevno u samoj okolini stadiona", dodaje se.

Partizan je saopćio da je upozoravao nadležne instituacije da se ta organizovana grupa neće zaustaviti na prethodnim djelima.

"Ova grupa odlučila je da svoje očigledne frustracije iskali na imovini kluba koji navodno vole, na terenu na kojem sutra igrači voljenog kluba treba da se istrče, igraju fudbal i izbore pobjedu za svoj klub. Ovim činom nanijeta je ogromna materijalna šteta prema FK Partizan, a o narušavanju ugleda kluba i svih njegovih navijača u fudbalskom svijetu da i ne govorimo", dodaje se u saopćenju.

Partizan bi u ponedeljak od 19 sati na svom terenu trebalo da dočeka Crvenu zvezdu u 174. "vječitom" derbiju.

"Stručne službe kluba uveliko rade na sanaciji terena, obzirom da je ostalo nešto više od 24 sata do odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala, na kojoj će između ostalog biti prisutan veliki broj stranaca koji će svjedočiti sramoti grupe koja je uništila teren voljenog kluba. Stanje terena se ne može u ovom kratkom roku popraviti do željenog i u potpunosti spremnog za igru, ali će nadležna služba Partizana učiniti nadljudske napore da teren dovede u prihvatljivo stanje za odigravanje utakmice", navodi se u saopćenju.

Partizan je pozvao "sve prave navijače da sutra dođu na utakmicu, da svoju ljubav prema klubu iskažu podrškom treneru i igračima u najvažnijoj utakmici".

Pojedini navijači Partizana duže bojkotuju utakmice kluba na domaćem terenu nezadovoljni radom uprave, ali su neke grupe najavile povratak na južnu tribinu na derbiju sa Zvezdom.

Video polgedajte na ovom linku.