završena hemoterapija

Princeza Kate prvi put nakon liječenja raka pojavila se u javnosti: Spremna je za radne pobjede

Kate Middleton, princeza od Walesa, pojavila se u javnosti u nedjelju prvi put otkako je objavila da je završila hemoterapiju i da će se vratiti javnim dužnostima.

Kate i njen suprug, princ William, u nedjelju su išli u crkvu s kraljem Charelsom III i kraljicom Camillom u blizini njihovog kraljevskog imanja Balmoral u Škotskoj.

Kate (42) je objavila 9. septembra da je završila liječenje šest mjeseci nakon što je otkrila da ima nepoznatu vrstu raka. Njena objava uslijedila je šest sedmica nakon što je Buckinghamska palata objavila da se kralj Charles III liječi od raka.

U videu koji objavljuje njen napredak, rekla je da će put do potpunog oporavka biti dug i da će ga prelaziti iz dana u dan. Dodala je da će preduzeti neke ograničene angažmane do kraja godine.

Iako se povukla sa većine javnih dužnosti tokom tretmana, Kate se pojavila dva puta ranije ove godine. Prvi put pojavila se tokom kraljeve rođendanske parade u junu, poznate kao “Trooping the Colour“, te tokom muškog finala na teniskom turniru Wimbledon u julu.