težak poraz

Golman Dinama nakon nove sramote priznao strašnu istinu o Modrima: “U ovom klubu je…”

Dinamo je pretrpio iznenađujuće težak poraz u 7. kolu SuperSport HNL-a od Slaven Belupa u Koprivnici rezultatom 4:1.

Gosti su poveli golom Brune Petkovića u 32. minuti, no Slaven je uspio izjednačiti pred kraj prvog poluvremena preko Ljubana Crepulje. U drugom poluvremenu domaćini su dominirali te su golovima Adriana Libera, Ivana Dolčeka i Ilije Nestorovskog u 68., 74. i 77. minuti došli do svoje prve pobjede u ovoj sezoni.

Ovo je bila prva utakmica Dinama nakon smjene trenera Sergeja Jakirovića, koju je izazvao težak poraz od Bayerna u Ligi prvaka (9:2). Zagrebački klub vodio je privremeni trener Sandro Perković, ali loša forma se nastavila. Nakon remija s Rijekom (1:1) i poraza od Hajduka (0:1) u prvenstvu, te katastrofe u Münchenu, Dinamo nije uspio osvojiti ni bod protiv Slavena, čime je Kovačevićevom sastavu donio prvu pobjedu u sezoni.

Nakon poraza, golman Dinama Ivan Nevistić dao je izjavu:

"Nije stvar u kvaliteti. Ova ekipa ima kvalitetu, ali ušli smo u neku crnu rupu i moramo se što prije izvući. Dinamo je velik klub, težak je to dres i ne oprašta poraze. Nema alibija, moramo naći snage i izaći iz ove situacije."

Nevistić je istaknuo važnost pobjeda:

"Dinamu su bitne samo pobjede, sve ostalo je nebitno. Trenutno je teško, ali izvući ćemo se. Ritam utakmica je problem, jer sada nemamo prilike vježbati ono što nam ne ide, ali ni to nam nije alibi. Imamo širok kadar i vjerujem da će, bilo da šef ostane Sandro ili dođe netko novi, znati dozirati sve kako bi svi bili svježi.'

Na pitanje o svojim brojnim obranama u proteklim utakmicama, Nevistić je rekao:

"Nisam čuo da ekipa primi 13 golova u dvije utakmice, a golman ima 17-18 odbrana i bude najbolji pojedinac. Ali to treba prihvatiti. Moramo se spustiti na zemlju, prestati s lažnim pričama. Teren je jedino mjerilo, 11 na 11. Kad izađeš na teren, nema više priča o milijunima i Ligi prvaka. Možda trebamo stabilizirati sami sebe i priznati da se previše cijenimo, a očito to nije tako."