la liga

Barcelona deklasirala Villarreal, ali nikome nije do slavlja: Potvrđeno je najgore

Fudbaleri Barcelone pobijedili su u gostima ekipu Villarreala rezultatom 5:1 u šestom kolu La Lige.

Prvi pogodak je postignut u osmoj minuti kada je Pino pogodio mrežu ter Stegena, ali je gol poništen nakon VAR reakcije zbog ofsajd pozicije.

U 20. minuti zatresla se mreža Villarreala. Torre je uposlio Lewandowskog, koji je postigao svoj peti gol u novoj sezoni. Petnaest minuta kasnije, ponovo se zatresla mreža domaćeg kluba kada je Lewandowski smjestio jedan odbijanac iza Condea za 0:2.

Tri minute poslije, Pepe je uposlio Pereza, koji je smanjio na 1:2 i postavio konačan rezultat prvog poluvremena. Pred sami kraj prvog poluvremena, prvi golman Barcelone, ter Stegen, doživio je tešku povredu zbog koje je napustio utakmicu.

Kako je počelo prvo poluvrijeme, tako je i drugo. Ovaj put za Villarreal je pogodio Pepe, ali je gol poništen zbog ofsajda. U 58. minuti kombinirali su Pedri i Torre, a ovaj drugi postiže pogodak za 1:3. Lewandowski je imao priliku upisati hat-trick u 66. minuti, ali nije uspio realizovati jedanaesterac, te je ostalo 1:3.

U 75. minuti, Victor je asistirao Raphini, koji nastavlja s fantastičnim partijama ove sezone. Osam minuta poslije, isti igrač pogađa na asistenciju Yamala i postavlja konačan rezultat utakmice.

Villarreal sljedeću utakmicu igra protiv Espanyola, dok će Barcelona odmjeriti snage s Getafeom.