OTPAO ZA REPREZENTACIJU

Potvrđeno: Veliko ime ne dolazi u Zenicu, snimljen je u kolicima

Barcelona je nastavila savršen start u La Ligi fantastičnom pobjedom 5:1 na gostovanju kod Villarreala te je nakon šest kola na maksimalnih 18 bodova. Ipak, iz ove utakmice proizašla je i jedna vrlo loša vijest za Katalonce i njihovog trenera Hansija Flicka.

Neupitni prvi golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen (32) povrijedio se prilikom jedne intervencije krajem prvog poluvremena te je na nosilima iznesen s terena. Prema prvim informacijama, radi se o teškoj povredi koljena, odnosno o puknuću tetive patele. Predviđa se da neće moći braniti osam mjeseci, što znači da je sezona za njega gotova, pa će propustiti i važne utakmice reprezentacije, uključujući i onu protiv Bosne i Hercegovine u Zenici u oktobru u okviru Lige nacija.

Ter Stegen je nakon teške povrede odvezen u bolnicu, a na društvenim mrežama objavljena je snimka kako je napušta u invalidskim kolicima.

U dresu Barcelone odradio je 420 utakmica, primio 412 pogodaka i 175 puta završio utakmicu bez primljenog gola te osvojio 15 trofeja. Za njemačku reprezentaciju ima 42 nastupa, a sigurno bi ih bilo više da mu konkurencija nije Manuel Neuer, koji je godinama prvi izbor u nacionalnoj selekciji.