vrijedna donacija

Kompanija „Bijela tehnika Hadžići“ pomogla u opremanju sedam stanova za mlade iz SOS Dječijih sela u BiH

Kompanija „Bijela tehnika Hadžići“ donirala je bijelu tehniku neophodnu za opremanje stanova za sedam mladih osoba iz SOS Dječijih sela u BiH koji se pripremaju za polusamostalni život. Donacija u vrijednosti od ukupno 14.875,00 KM obuhvata po sedam frižidera, šporeta, veš mašina i televizora.

Prilikom uručenja donacije, Tarik i Mirnes Fatić, vlasnici kompanije „Bijela tehnika Hadžići“ posjetili su Društveni centar SOS Dječijih sela u BiH.

„Svjesni smo izazova sa kojima se mladi susreću kada započinju nova poglavlja u svom životu – jedan od njih je bio i osnivanje našeg biznisa, a vjerujemo da je mladima bez roditeljskog staranja još i teže. Naša želja je bila da im pružimo podršku na putu ka samostalnosti, i ko zna, možda baš sutra osnaženi i ohrabreni i oni pokrenu svoj biznis i pomognu drugima, što je naša dodatna motivacija da nastavimo sa humanitarnim radom“, kažu Tarik i Mirnes.

SOS Dječija sela u BiH već 30 godina podržavaju mlade na njihovom putu ka samostalnosti uz podršku donatora i partnera.

„Pored brige o djeci bez roditeljskog staranja, važan segment našeg djelovanja jeste osnaživanje mladih i priprema za polusamostalni a potom samostalni život. Utoliko nam je važna podrška naših prijatelja iz kompanije „Bijela tehnika Hadžići“, koji su vrijednom donacijom pomogli da olakšamo početak novog poglavlja u životu mladih o kojima brinemo, ali i budućih generacija kojima će svi donirani uređaji zasigurno dobro služiti. Sedam mladih osoba započinje svoj samostalni život u kojem će u svakom trenutku imati punu podršku organizacije i želimo im mnogo sreće na tom putu, a našim prijateljima iz kompanije „Bijela tehnika Hadžići“ veliko hvala što su osigurali da ovi prvi samostalni koraci mladih budu mnogo lakši i bezbrižniji,“ izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, a kroz Programe jačanja porodica radi na prevenciji izdvajanja djece iz porodice porijekla. Organizacija kroz projekte za mlade, osnažuje i mlade osobe u socijalnoj potrebi i mlade iz zajednice kroz edukacije i pripremu za tržište rada. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.