TEMPERATURE U PADU

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost. Krajem sedmice moguće osjetno zahlađenje

U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme, a mogući su slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi.

U Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab do umjeren vjetar jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom 20 i 26°C.

"U utorak i srijedu jače naoblačenje sa zapada donosi povremeno kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom većem dijelu zemlje. Temperature u manjem padu u odnosu na topli ponedeljak ali bi se zadržalo većinski toplo vrijeme. Obzirom na dominantna južna i jugozapadna strujanja najviše padavina u spomenutom periodu očekuju se u dijelovima Hercegovine i zapadne Bosne.

Od četvrtka priliv osjetno toplijeg vazduha sa juga, uz jačanje južnog i jugozapadnog vjetra. Očekuje se kratkotrajna ali izražena južina, kao najava mogućeg zahlađenja oko 28. septembra", kažu iz meteorološke stanice BHMeteo.