odlikovao ruskog ambasadora

Duraković o Vučićevim potezima u UN: Paranoja čovjeka na zalasku političke karijere. Bošnjaci su narod na vječnoj straži

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je ruskog ambasadora pri UN Vasilija Nabenzju zbog podrške Srbiji protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Podsjetimo, Vučić je prije dva dana najavio da će u UN-u podijeliti nagrade predstavnicima zemalja koje su podržale Srbiju u maju na glasanju o rezoluciji kojom je UN prepoznao genocid počinjen u Srebrenici.

O svemu se oglasio i potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković.

Naviknuti smo na kontinuirane ružne poruke Vlade i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koje šalju građanima Bosne i Hercegovine… primarno Bošnjacima i nerijetko preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici, započinje Duraković svoju objavu na Facebooku.

Dodaje da nam je posljednja u nizu takva poruka upućena iz New Yorka.

"Aleksandar Vučić je najavio da će Srbija odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Srbije prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a. Nezahvalna politička pozicija Srbije u svijetu i dalje koristi Srebrenicu za sakupljanje najjeftinijih političkih poena. Ovo je neviđena kompromitacija i paranoja čovjeka na zalasku svoje političke karijere", poručuje Duraković i dodaje:

"Pored naoružavanja i jeftine demonstracije sile, vjerujem da se Bošnjaci ne plaše politike čija je ideološka podloga razorila i svoju državu i narod."

Ističe kako sumnja da je ovo zadnja ovogodišnja poruka Bošnjacima.

"Ali ne sumnjam da smo narod na vječnoj straži", zaključio je Duraković.