MUSK POTVRDIO

Platforma X uvodi promjenu koja bi mogla razbjesniti mnoge korisnike

Platforma X uvodi novu promjenu koja će omogućiti korisnicima koje ste blokirali da svejedno vide vaše javne objave, mijenjajući time aktualnu funkciju blokiranja. Šef platforme X Elon Musk je to potvrdio u ponedjeljak, rekavši da će funkcija blokiranja spriječiti korisnika da se uključi u javnu objavu, ali ne i da je vidi.

Prethodno blokirani korisnici nisu mogli vidjeti objave, profil, odgovore ili sljedbenike osobe koja ih je blokirala. Platforma X bi prikazala poruku "Blokirani ste" nakon pokušaja pristupa profilu korisnika koji je druge korisnike blokirao na svojem profilu.

Izvor iz platforme X rekao je za The Verge da promjena navedene funkcije dolazi, jer korisnici i dalje mogu vidjeti blokirane profile koristeći alternativne račune ili kada su odjavljeni sa svojih korisničkih računa. Međutim, iz The Verga navode da platforma X ponekad blokira prikaze profila i za odjavljene korisnike.

Musk je stalno izražavao protivljenje funkciji blokiranja, izjavivši prošle godine da nema smisla i da bi je trebalo zamijeniti jačom verzijom ušutkavanja. Čak je razmišljao o potpunom uklanjanju blokiranja, osim u izravnim porukama.

Iako će blokiranje i dalje sprječavati nepoželjan angažman, blokirani korisnici će sada vidjeti blokirane objave, što izaziva zabrinutost zbog mogućeg nastavka uznemiravanja na tj društvenoj mreži.