DIGITALNI ASISTENT

Audio funkcija ‘Meta AI’ će progovoriti kao holivudske zvijezde

Meta Platforms planira objaviti ove sedmice kako su osigurali ugovore s glumcima - uključujući Judi Dench, Kristen Bell i Johna Cenu - koji će dati glas njihovom robotu za brbljanje Meta AI.

Nova audio funkcija ponudit će korisnicima mogućnost odabira glasa za Metinog digitalnog asistenta sličnog ChatGPT-ju s popisa pet slavnih osoba, koji također uključuje Awkwafinu i Keegan-Michael Keya, kao i nekoliko generičkih glasovnih opcija.

Div društvenih medija trebao bi najaviti audio mogućnosti na svojoj godišnjoj konferenciji Connect, koja počinje u srijedu, piše Reuters.

Očekuje se da će Meta također ove godine na Connectu predstaviti prvu verziju svojih naočala za proširenu stvarnost i raspravljati o planu razvoja za druge hardverske uređaje poput pametnih naočala Ray-Ban Meta, koje su prošle godine postale prvi proizvod koji uključuje audio verziju chatbota Meta AI.

Glasovi slavnih stići će na američko i druga tržišta engleskog govornog područja ovog sedmice u Metinoj porodici aplikacija, koje uključuju Facebook, Instagram i WhatsApp.

Vijesti o tome kako bi Facebook neuspješni projekt avatara slavnih mogao zamijeniti glasovima poznatih osoba pojavile su se tokom ljeta.

Glavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg prošle je sedmice na Instagramu objavio promotivni video s Cenom, prikazujući dvojicu muškaraca i nekoliko drugih kako izvode vratolomije dok nose Ray-Ban Meta naočale.

OpenAI je pokazao sličnu audio funkciju za svog chatbota u maju, ali se ubrzo našao u problemima s glumicom Scarlett Johansson, koja ih je optužila za krađu njenog glasa.

Metin digitalni pomoćnik trenutno je sposoban sudjelovati u tekstualnim razgovorima i generirati slike kao odgovor na upite korisnika.