NOVOSTI IZ CUPERTINA

Apple planira predstaviti nove Wi-Fi čipove naredne godine

Godinama je Apple bio posvećen zamjeni dijelova trećih strana u svojim proizvodima onima koje sam proizvodi. Značajan primjer je kada se Apple udaljio od procesora temeljenih na Intelu za svoje Macove i zamijenio ih vlastitim čipovima Apple M serije. Čini se da će još više dijelova koje proizvodi Apple biti ugrađeno u neke njegove mobilne proizvode već sljedeće godine.

Prema DigiTimesu, Apple planira koristiti vlastite Wi-Fi čipove u iPadima iz 2025. godine i seriji iPhonea 18, koja bi trebala izaći godinu dana kasnije. Nadolazeći iPhone SE 4 također bi mogao biti prvi iPhone opremljen Appleovim 5G čipom, dok se očekuje da će serija iPhone 17 slijediti kasnije te godine. Izostavljanje dva nova interna mrežna čipa (Wi-Fi i 5G) iz sljedeće godine iPhonea ima smisla iz perspektive opskrbe. To također pomaže u smanjenju potencijalnih ranih problema s čipovima. Nadalje, ima smisla prvo uvesti 5G čip u manje popularni iPhone SE 4 prije nego što se koristi u vodećim uređajima.

Apple se navodno suočava s izazovima integracije mmWave tehnologije u 5G čip. Kao rezultat toga, firma bi mogla postati ovisna o Qualcommu za pomoć, jer ugovor o čipovima s tom kompanijom traje do 2027. godine. Broadcom je glavni dobavljač Wi-Fi čipova za Apple. Ova vijest dolazi dok Apple službeno lansira seriju iPhone 16 diljem svijeta. Serija uključuje iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Ranije ove godine, firma je predstavila nove verzije iPad Pro i iPad Air. Nove verzije običnog iPada i iPad minija mogle bi biti predstavljene već sljedeći mjesec.