teško ubistvo

Užas u Hrvatskoj: Mladić (20) ranio majku hicem iz automatske puške. Umrla je u bolnici

predao se policija

Dvadesetogodišnji mladić u ponedjeljak je u hrvatskom naselju Piškorovac automatskom puškom ranio svoju 50-godišnju majku koja je od ozljeda preminula u čakovečkoj bolnici, a on će uz kaznenu prijavu za teško ubistvo i ilegalno oružje biti predan u policijski pritvor, saopćila je policija.

U policiji navode da je 20-godišnjak u ponedjeljak oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu, iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao, ispalio hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta.

Ozlijeđena žena je, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška koja je očevidom izuzeta, kažu u policiji.

Dodaju da je dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem te očevidom kojim je rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, utvrđeno da je 20-godišnjak počinio kaznena djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Protiv osumnjičenika će podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će ga tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Kako navode iz policije, u protekle tri godine je na međimurskom području kriminalističkim istraživanjima raznih prekršaja i kaznenih djela oduzeto ukupno 16 automatskih pušaka, 93 puške raznih vrsta, 26 pištolja i revolvera te nešto manje od 55.000 raznih vrsta streljiva.

Građani su dragovoljno predali devet automatskih pušaka, 17 pušaka raznih vrsta, 16 pištolja i revolvera, 57 komada ručnih bombi, četiri minsko-eksplozivnih sredstva te nešto više od 6000 raznih vrsta streljiva, prenosi Hina.