krivo je more

Facebook izbrisao stranicu SDA Travnik zbog kršenja standarda. Oni krive političke oponente: Ovo je totalitarističko vladanje…

Općinski odbor SDA Travnik ostao je bez Facebook stranice i za to krive svoje političke oponente.

Oni su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem su naveli da im je Facebook stranica suspendirana zbog 'lažnih prijava'.

"Facebook stranica SDA – Stranke demokratske akcije Travnik od jutros je suspendirana i uklonjena od strane Facebooka zbog mnoštva lažnih prijava za kršenje standarda ove društvene mreže.

Međutim, preko 6.000 pratilaca i drugih posjetilaca naše Facebook stranice svjedoci su upravo suprotnom ponašanju SDA – Stranke demokratske akcije Travnik na društvenim mrežama, ne samo u toku kampanje za Lokalne izbore 2024. godine nego od početaka političkog oglašavanja i komuniciranja putem elektronskih kanala", naveli su.

Za svoj problem s Facebook optužuju političke oponente (!?).

"Sve ovo samo dodatno potvrđuje da su politički oponenti, naučeni vladanju totalitarističkim nametanjem vlastitog i zabranama drugačijeg mišljenja, uvidjevši izuzetnu podršku naroda kandidatima Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Travnik i za Općinsko vijeće Travnik, kako na društvenim mrežama tako i na predizbornim skupovima, započeli nekorektnu kampanju suspendiranja informativnih kanala SDA – Stranke demokratske akcije Travnik.

SDA – Stranka demokratske akcije Travnik trenutno radi na rješavanju ovoga problema, a do tada će koristiti informativne kanale Općinska organizacija Žene SDA Travnik i AM SDA Travnik, kao i kanale lokalnih medijskih portala", istakli su u saopćenju.