VIĐEN NA STADIONU

Bivši selektor BiH postaje novi trener Partizana?

Najave promjena u Partizanu se nižu kao na traci, a posljednja u nizu informacija mogla bi da ukaže na to ko će biti nasljednik Aleksandra Stanojevića na klupi prvog tima.

Mozzart Sport prenio je saznanje da je prva želja uprave kluba iz Humske Savo Milošević koji je, navodno, danas već bio na stadionu u Humskoj.

Isti izvor navodi da nije poznato da li se bivši fudbaler i trener "crno-bijelih" sastao sa čelnicima kluba i razgovarao o potencijalnoj saradnji, no povratak Ivice Ilieva na mjesto sportskog direktora Partizana može značiti i novu saradnju sa Miloševićem.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije preuzeo je Partizan u martu 2019. godine i vodio ga sve do septembra 2020. godine kada je podnio ostavku poslije utakmice sa Vojvodinom.

U tom periodu, Milošević nije uspio da osvoji titulu prvaka Srbije, ali jeste Kup Srbije, dok je Partizan vodio i u grupnoj fazi Lige Evrope.

Miloševića je nakon ostavke naslijedio upravo Aleksandar Stanojević na čijem je kraju drugog mandata 2022. godine Iliev tražio da se za trenera postavi upravo Milošević koji se ipak nije vratio.

On je nakon Partizana vodio Olimpiju iz Ljubljane i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.