Gaming

Assassin's Creed Shadows unutar igre ima mod za izgradnju baze

Assassins’ Creed započeo je kao igra o prikradanju iza leđa ljudima i ubadanju.

Desetljećima kasnije to je puno, puno više, a posljednja igra u franšizi, Assassin’s Creed Shadows, čini se da se nadograđuje na svojoj sve složenijoj RPG arhitekturi otvorenog svijeta s novom mini igrom za izgradnju baze koja izgleda ravno iz simulacije upravljanja.

Ovo najnovije otkriće dolazi kroz dubinski zaron u igrivost koji je nedavno podijelio IGN China, naizgled prije roka (putem Eurogamera). Unatoč tome što je obrisana, snimka je prenesena na drugo mjesto i između ostalog pokazuje da će prvi Assassin's Creed postavljen u Japanu imati graditelja gradova temeljenog na mreži u kojem igrači mogu birati kako će izgledati njihovo naselje, modificirati zgrade, postavljati staze i čak i odabir mjesta za postavljanje kipova i vodenih obilježja. Monty Don bi bio ponosan.

“U Shadowsu vam dajemo hektar zemlje i dajemo vam mogućnost da izgradite svoje skrovište kako ste željeli, tako da je to opet način da se avantura igrača stavi u puni prikaz kako biste mogli vidjeti kako stvaraju život dok idu dalje njihovu avanturu”, rekao je jedan od programera igre u videu. Nadajmo se da će na kraju biti razrađen sustav i lijepo odvraćanje pažnje od istraživanja i ubijanja otvorenog svijeta, a ne samo još jedan način da Ubisoft ubaci više mikrotransakcija u igru, piše Kotaku.

Temelj za ovako nešto bio je Assassin’s Creed Valhalla, u kojem su igrači dovršavali zadatke i skupljali materijale kako bi pomogli NPC-ima da prošire svoje naselje. Međutim, većina se svega radila automatski dok ste ispunjavali određene ciljeve. Sustav u Shadowsu izgleda robusnije, bliže onome što možete pronaći u standardnom graditelju gradova na Steamu. Dinamično vrijeme i godišnja doba trebali bi pridonijeti osjećaju da se živi.

Čini se da osnovna zgrada nije tako modularna ili tako intimna kao osnovna zgrada u igrama kao što su Fallout 4 ili Starfield, ali ako daje bonuse koji poboljšavaju vaš lik, stvaraju jeftine zalihe ili na neki drugi način podmazuju kotače nekih igara RPG sustave otvorenog svijeta, rado ću se poigrati s projektiranjem svog skrovišta ninja u Sjenkama.

Igra stiže na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC 12. novembra. Iako je za izradu trebalo više vremena od bilo kojeg prethodnog Assassin's Creeda, njezina će mapa također biti malo manja i vjerovatno lakša za upravljanje od onih zadnjih nekoliko igre u seriji.