jednogodišnji ugovor

Završen transfer Miralema Pjanića, na kraju se predomislio

Miralem Pjanić je dogovorio jednogodišnji ugovor sa ruskim klubom iz Moskve vrijedan 1.000.000 eura po sezoni.

Naime, prije četiri godine kada je Miralem Pjanić u transferu vrijednom 60.000.000 eura krenuo iz Juventusa put Barcelone, i njegova karijera pošla je stranputicom. Katalonce je napustio bez ijednog gola ili asistencije, pozajmica u Bešiktaš nije pomogla revitalizaciji karijere, te se rođeni Tuzlak pretprošlog ljeta otisnuo u Ujedinjene Arapske Emirate, daleko od ozbiljnog fudbala i očiju javnosti.

Ljetos mu je ugovor sa klubom istekao, a nakon skoro tri mjeseca sa statusom slobodnog agenta, dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine će po svoj prilici karijeru nastaviti u Rusiji. Tamo ga raširenih ruku čeka CSKA sa kojim je dogovorena jednogodišnja saradnja sa opcijom produžetka na još godinu dana, javlja dobro obavješteni ruski novinar Ivan Karpov.

Pjanić je ušao u 35. godinu života, a u karijeri je nastupao za Mezz, Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu, Bešiktaš i u Emiratima. Na 61 utakmici postigao je četiri i namjestio 16 pogodaka. Prvenstvenu sezonu 2023/24 završio je bez golova, ali sa sedam asistencija.

CSKA je mršavo otvorio sezonu, upisao svega 14 od mogućih 27 bodova u prvih devet kola, te se Rusi nadaju da je Pjanić čovjek koji će razmrdati velikana.