SPORTSKA DRAMA

U kina stiže film “Megdan: Između vode i vatre”, nazvan po Balaševićevoj pjesmi

Sredinom oktobra u regionalna kina stiže sportska drama “Megdan: Između vode i vatre“ čiji je idejni začetnik Đorđe Balašević. Za stvaranje i produkciju filma zaslužan je Balaševićev sin, Aleksa Balašević koji je filmu dao ime po istoimenoj očevoj pjesmi iz 1983. Drama će se u kinima početi prikazivati od 10. oktobra.

Film “Megdan: Između vode i vatre” pratit će Petra, nekadašnjeg vaterpolistu čija je reakcije rezultirala tučnjavom u kojoj je poginuo njegov vaterpolski kolega i sin klupskog trenera. Nekoliko godina kasnije, Petar se povukao iz profesionalnog sporta i radi kao zaštitar noćnog kluba kad jednog dana saznaje da je njegov bivši vaterpolski klub pred gašenjem zbog financijske krize. S obzirom na to da povremeno odrađuje amaterske bokserske mečeve, Petar se odluči preuzeti rizik i krenuti u profesionalne bokserske vode. Sve to radi kako bi se odužio svom vaterpolskom treneru i napokon se suočio s onime što ga godinama proganja.

Glumačku postavu ovoga filma čine Viktor Savić, koji glumi Petra, Enis Bešlagić, koji glumi Petrovog netipičnog menadžera, dok trenera s mutnom prošlošću glumi Vojin Ćetković. U sporednim ulogama su pjevačica Maya Berović, crnogorski MMA borac Vaso „Psihopata“ Bakočević. U filmu glumi još jedno borilačko lice koje će biti otkriveno tek na prikazivanju filma.

Na filmu “Megdan: Između vode i vatre”, uz Aleksa, radili su njegova sestra Jelena Balašević i Gvozden Đurić, srbijanski reditelj i scenarist. Ulogu u filmu ima i druga Đoletova kćer, Jovana Balašević, koja je zaokružila porodičnu podršku na ovom projektu.