UNIKATNI AUTOMOBIL

Volkswagen ne štedi: Golf sa presvlakama sjedišta poput jakne

Iako je u očitim poslovnim problemima, Volkswagen ne štedi kad su posebne verzije električnih modela u pitanju.

Umjesto daleko popularnijeg GTI okupljanja koje se desetljećima održavalo na Wörtherseeju, dok ih ekološki osviještene lokalne vlasti nisu potjerale u Wolfsburg, ovaj put riječ je o okupljanju ljubitelja ID modela.

Upravo tako, Volkswagen nastoji popularizirati porodicu svojih električnih modela zasebnim okupljanjem koje će se svake godine održavati u Locarnu u Švicarskoj. Za ovu godinu je pripremio unikatni automobil kojim odaje počast drugoj generaciji Golfa.

Osnova je ID.3 GTX, a sad ima dodatak u imenu Fire & Ice, čime se prisjećamo specijalne izvedbe kultnog Golfa, koja je dosegla čak 16.700 prodanih primjeraka. I ovaj je model izrađen u saradnji s modnom markom Bogner, a uz troslojnu vanjsku boju pažnju privlači i iznutra.

Najviše iznenađuju prednja sjedišta s tapecirungom koji uvelike izgleda kao da su zimskom jaknom presvučena sjedala. Povučete li patentni zatvarač, vidjet ćete originalne presvlake koje je koristio Golf II. Volkswagen se potrudio s još nekoliko unikatnih detalja, ali nijedan nije tako kul kao sjedišta. U svakom slučaju, ovo je definitivno najatraktivniji električni Volkswagen nakon ID. R-a.