gradonačelnik Cazina

Ogrešević na otvaranju Sajma privrede u Tešnju: Nisam imao dileme kada je Ahmetlić pitao da Cazin bude partner

U Tešnju je danas otvoren Međunarodni sajam privrede, čiji je Indonezija zemlja partner, a Grad Cazin grad perner.

Tim povom se na otvaranju obratio i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

"Čast mi je što sam danas u Tešnju na Međunarodnom sajmu privrede Tešanj - BiH, velikom događaju izrazito bitnom za Bosnu i Hercegovinu.

Privilegija je, naravno, i za Grad Cazin, jer vidimo potencijal u saradnji s Općinom Tešanj. Kada mi je gospodin Izudin Ahmetlić predložio da Grad Cazin bude partner, nisam imao uopće dileme da je to dobro i da mi trebamo biti grad partner, zato što u tome vidim potencijal, razmjenu iskustava i ideja, međusobnih investicija, znanja i inače umrežavanja. Potencijala na kojima trebamo raditi", rekao je Ogrešević.

On je kazao da je i Grad Cazin dinamična sredina.

"Ima svoj tempo razvoja. Imamo slične poduzetnike i privrednike. Neki su danas ovdje izlagači. Imamo potencijal, naročito neki sektori se brzo razvijaju. Međutim, nijedna zajednica ne može sama funkcionirati. Moramo raditi zajedno.

Rad na ekonomskom razvoju je nešto što je potrebno i Bosni i Hercegovini i čitavoj regiji. Trebamo tražiti puteve i načine saradnje, jer imamo zajednički interes. Privilegija je što sam danas u Tešnju. Privilegija je i za Grad Cazin, da se promoviramo. Ali, prije svega, vidim tu potencijal da sarađujemo s Tešnjom i drugim sredinama. Ubijeđen sam i s optimizmom gledam na buduću saradnju", zaključio je Ogrešević.