sajam privrede

Zvizdić u Tešnju: Privrednici mogu imati veću i značajniju ulogu od političara

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovao je danas svečanom otvaranju 18. međunarodnog sajma privrede "Tešanj – 2024". Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Indonezija, a grad partner je Cazin.

U obraćanju prisutnima Zvizdić je rekao da je cilj da Bosna i Hercegovina bude sigurna i prosperitetna država sa dobrim investicionim prilikama i mogućnostima koje će pratiti jačanje vladavine prava i neophodne reforme.

Na taj način će biti omogućena stručna, strateška i sinhronizirana upotreba zakonskih, ekonomskih i planskih instrumenata u cilju stavljanja naših resursa u funkciju ekonomskog razvoja i rasta, rekao je Zvizdić.

Istaknuo je i nekoliko ključnih ciljeva i naglasio da privrednici mogu imati veću i značajniju ulogu od političara jer imaju znanje i iskustvo u oblastima u kojima rade. Pozvao ih je da insistiraju na usvajanju potrebnih reformi koje su predviđene unutar Plana rasta Evropske unije za Zapadni Balkan. Istaknuo je da je važno zadržati mlade ljude, vratiti povjerenje u državne institucije, boriti se protiv korupcije i pokazati da su nam interesi države, građana i privrednika na prvom mjestu.

“Bosna i Hercegovina ovo i može i zna. Upravo ste vi, privrednici iz Tešnja, najbolji dokaz da znamo i možemo. Ali, potrebni su nam mir, sigurnost i politička stabilnost da bismo se mogli posvetiti izgradnji bazne infrastrukture kao osnove za dinamičan ekonomski razvoj, a onda i razvoju poduzetničke infrastrukture i otvaranju radnih mjesta“, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PBiH. Denis Zvizdić.