intervju

Zekić pred vječiti derbi: Nisam još pojeo ćevape na Baščaršiji

Trener Sarajeva Zoran Zekić govorio je za hrvatske Sportske novosti gdje se osvrnuo na situaciju u bordo timu, dosad odigrane susrete i predstojeću derbi utakmicu protiv Željezničara.

"Veliki klub, velika očekivanja, velik pritisak i sve što ide s tim. Zanimljivo je. Dosad sam zadovoljan. Dosta je novih igrača, dosta je promjena. Izgledalo je to i u Europi odlično, ali možda nismo imali ni sreće. Protiv Posušja smo u prvenstvu dobili gol u 97. minuti (završilo je 2:2), malo nas je to bilo poljuljalo, ali dobro, ne možeš pobijediti svaku utakmicu. Zanimljivo je prvenstvo, dosta izjednačeno, bit će borba do kraja, kazao je Zekić za Sportske novosti.

Bordo-bijeil su u prošlom kolu slavili u Banjaluci rezultatom 0:1.

"Osam godina Sarajevo nije pobijedilo u Banjoj Luci, to je pokazatelj koliko je tamo teško dobiti. Moram reći da je Borac ove godine stvarno odličan, plasirali su se u skupinu Konferencijske lige, a protiv Ferencvaroša su odigrali dvije potpuno ravnopravne utakmice, tako da to nije lako gostovanje, smatra hrvatski stručnjak, koji kaže da cu ciljevi kluba najviši:

"Naravno da su ciljevi uvijek najviši. Kad smo došli ljetos, pričali smo da se posložimo, da napravimo strategiju i da imamo ozbiljnu priču što se tiče skautinga, sustava igre i toga svega, da se isprofiliramo. Naravno da je u tome svemu bitan i rezultat. Sarajevo je najveći klub u Bosni, već dugo godina je bez trofeja, tako da postoji velika želja za tim.

Ljeto na Koševu je ponovo bilo prometno.

"Bilo je stvarno dosta promjena, otišlo je više od 15 igrača, došlo ih je dosta novih, tako da sam zadovoljan. Malo su nas načele ozljede, ali to je isto sastavni dio priče. Imamo i dovoljan broj mladih i dobru energiju, tako da se nadam da ćemo se što prije ukomponirati. Prije desetak dana došli su Karlo Lulić i Domagoj Pavičić, i dok se oni malo usklade, mislim da će nam biti velika pojačanja, ističe Zekić.

Sarajevo i Željezničar večeras od 20:30 sati igraju gradski derbi.

"Derbi je uvijek derbi, u derbiju ništa ne znače ni trenutačna forma ni trenutačni rezultati. Velike su emocije i tenzije, velik je pritisak i treba pripremiti dečke, naravno, da igraju s emocijom. Motiva im neće nedostajati, ali nastojat ćemo da budu što pametniji, što hladnije glave. Bit će dosta ljudi, između 20 i 30 tisuća. Šteta što je radni dan, ali bit će dosta zanimljivo, navodi Zekić.

Osvrnuo se i na kraj epizode svog prijatelja Sergeja Jakirovića u Dinamu.

"Vjerojatno je tamo malo došlo i do mentalnog pražnjenja, ali mislim da je Sergej napravio vrhunski rezultat. Uzeo je dvostruku krunu i plasirao se u Ligu prvaka, što im je bio cilj zbog fantastične financijske podloge koju to natjecanje nosi sa sobom. Nažalost, dogodio se taj Bayern, baš onako naletiš da si ti u takvom izdanju, a oni u najboljem mogućem. Takve se stvari događaju, ali mislim da je ipak zaslužio malo više kredita poslije svega ovoga, misli Zekić.

Hrvatski stručnjak kaže da se ne kreće mnogo po glavnom gradu BiH.

"Ne krećem se nešto previše. Uglavnom sam u kampu i u stanu, odeš u dućan kupiti potrepštine, i to je to… Nisam još bio na ćevapima na Baščaršiji, otkrio je Zekić za Sportske novosti.