sjetili mu se izjave

U Srbiji se pitaju: Da li je Pjanić licemjer?

Bivši as Juventusa i Barselone Miralem Pjanić karijeru nastavlja u moskovskom CSKA.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine će u CSKA za godinu dana zaraditi milion eura, što je ugovor koji niko nije bio spreman da mu da cijelog ljeta, sa opcijom na još jednu sezonu.

Međutim, sudbina se poigrala sa Pjanićem tako što je prije samo dvije godine pričao "protiv" Rusije, a sada je otišao tamo.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prije dvije godine prvobitno je prihvatio poziv Rusije na prijateljski meč, prije nego što je podlegao pritisku i otkazao. Tada je negodovao jedan od najboljih fudbalera BiH Miralem Pjanić, piše srbijanski Sportal.

Zbog ratnih operacija u Ukrajini FIFA i UEFA izbacile su Rusiju iz svih takmičenja, ali "zbornaja" može da organizuje prijateljske utakmice.

"Čuo sam za njihovu odluku. Zvali su me, pitali su me šta mislim o tome, rekao sam im i onda sam se iznenadio drugačijom odlukom, koja nije dobra. Ostao sam bez riječi. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvijek se nešto kvari, nemam riječi. Oni znaju moj stav. Samo ću reći da ovo nije dobro - izjavio je Pjanić.