SPIN OFF BATMANA

Izašla serija ‘The Penguin’, srušila rekorde gledanosti na streamingu

Od prošlog petka, 20. septembra, na HBO Max je dostupna serija “The Penguin”. Glavu ulogu u filmu igra Colin Farrell koji utjelovljuje zlikovca Oswalda “Oza” Cobblepota, poznatog iz filma “The Batman” iz 2022. godine, kojeg je glumio i u tom filmu. Osim Farrela, glumački tim čine Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Deirdre O’Connell, Clancy Brown i drugi.

Serija je spin-off “The Batmana” iz 2022., a istražuje Penguinov uspon ka moći u kriminalnom podzemlju Gotham Cityija nakon smrti moćnog šefa Carminea Falconea. Ipak, put mu neće biti lagan zato što će se morati suočiti sa Sofijom Falcone, kćerkom ubijenog kralja podzemlja. Serija se sastoji od osam epizoda. Dosad je objavljen dio epizoda, a one će izlaziti do 10. novembra. Što se tiče rediteljskog tima, Lauren LeFranc autor je i producent serije, a u stvaranju su iste sudjelovali Matt Reeves, redatelj “The Batmana”, Dylan Clark i Craig Zobel.

“The Penguin” već je svojim izlaskom srušio mnoge rekorde. U tri dana od izlaska, serija je u Sjedinjenim Američkim Država pregledana čak 5.3 miliona puta čime je nadmašila serije poput “Succession”, koja je imala 4.9 miliona pregleda i “The White Lotus”, koji je pregledan 4.1 miliona puta. Osim toga, serija je u četiri dana skupila najviše pregleda na Maxu u svim regijama od januara 2023. kad je izašla “The Last Of Us”.

Film “The Batman” izašao je martu 2022. Radnja prati Batmana, koji nakon što uviđa da u gradu djeluje serijski ubica koji ubija ključne figure u Gothamu, počinje istraživati korupciju u gradu i ispitivati umiješanost svoje obitelji. Film su prepoznali i kritičari koji su ga nominirali za Oscar u tri kategorije.