FILM O TEŠKIM OPTUŽBAMA

Netflix snima dokumentarac o P. Diddyju, producirat će ga 50 Cent

Samo desetak dana nakon što se podigla prašina oko hapšenja američkog repera Seana Diddyja Combsa kojem se stavljaju na teret optužbe za trgovinu ljudima, seksualno iskorištavanje i reketarenje, odjeknula je vijest o dokumentarnom filmu koji će se baviti njegovim slučajem i koji će za Netflix producirati reper, glumac i producent 50 Cent.

"Ovo je priča koja značajno utječe na ljude, koja se proteže desetljećima i ne temelji se na samo dosad viđenim naslovima ili video isječcima", izjavili su 50 Cent i rediteljica Alexandria Stapleton u zajedničkoj izjavi za magazin People i naglasili da će dio prihoda biti doniran žrtvama seksualnog zlostavljanja.

"Ostajemo dosljedni u svojoj predanosti da damo priliku onima koji ga nemaju i da predstavimo autentične perspektive. Iako su optužbe uznemirujuće, pozivamo sve da upamte kako priča Seana Combsa nije cjelovita priča o hip hopu i njegovoj kulturi. Cilj nam je osigurati da nečije pojedinačne radnje ne zasjene širi doprinos te kulture", poručili su.

Prema službenoj objavi, Netflix je projekt naručio još ranije ove godine, a datum izlaska još nije poznat, no vrijeme objave vijesti itekako je zanimljiv s obzirom na to da je reperovo hapšenje trenutno goruća tema u svjetskim medijima.

Producent 50 Cent nikada nije skrivao neodobravanje ponašanja Seana Combsa, nije ga simpatizirao i otvoreno je o tome pričao u javnosti. U priči koja je objavljena na naslovnici Hollywood Reportera 31. jula, otkrio je zašto nikada nije prisustvovao njegovim raskalašenim zabavama, koje su trenutačno u središtu istrage.

"Jasno sam i glasno govorio da ne idem na Puffyjeve zabave i da ne radim takva s**nja. Klonio sam se toga godinama", izjavio je tada i prisjetio se iskustva koje je u njemu izazvalo osjećaj neugode. "Tražio je da me odvede u kupovinu. Mislio sam da je to najčudnije s**nje na svijetu jer to je nešto što obično muškarci govore ženama. Nisam htio tu čudnu energiju oko sebe, zbog toga mi nije bilo ugodno u njegovoj blizini", priznao je muzičar.