razmatraju promjenu plana

Dinamo odugovlači s Bjelicom jer čeka odgovor legende svjetskog fudbala

Nenad Bjelica je prvi favorit za novog Dinamovog trenera, a posljednje informacije govore da bi danas trebao potpisati s hrvatskim prvakom.

Dinamo je bez trenera posljednjih sedam dana i čelništvo je u tom periodu pročešljalo niz imena. U javnom prostoru pojavila su se i dva stranca koja su navodno bila ponuđena Dinamu. Italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da Dinamo još nije potvrdio Bjelicu jer razmatra dovođenje Fabija Cannavara.

"Hrvatski klub razmatra različite profile trenera, s Nenadom Bjelicom na vodećoj poziciji. Međutim, nije isključeno da Dinamovu klupu preuzme Fabio Cannavaro. Bivši trener Udinesea važe ponudu, iako je njegova osnovna ideja pričekati nešto iz Italije." 

Cannavaro je trenutno nezaposlen, a posljednji posao je imao vodeći Udinese. Ondje je u junu dobio otkaz. Zlatna lopta iz 2006. i nema odveć uspješnu trenersku karijeru, koja traje od 2011. godine. Prvi samostalan trenerski posao imao je u kineskom GZ Evergrandeu. Potom je vodio saudijski Al-Nassr te kineski TJ Quanjian da bi se vratio u GZ Evergrande.