NAKON POVREDE TER STEGENA

Barca je u velikom problemu: Szczesny iz penzije postavio uvjet klubu

Španski mediji i insajderi već neko vrijeme pišu da će se penzionisani Wojciech Szczesny reaktivirati i potpisati za Barcelonu. Katalonski klub je u problemu nakon povrede Marc-Andrea ter Stegena i potrebna mu je sigurnost na vratima, a odnedavno penzionisani Poljak čini mu se kao dobro rješenje.

Szczesny se povukao prije mjesec dana, sporazumno raskinuvši ugovor s Juventusom. Iako je slobodan igrač, budući da je imao ugovor s torinskim klubom i za aktualnu sezonu prije njegova raskida, Barcelona će morati ispregovarati odštetu za njega, a on bi se trebao onda priključiti novom klubu. Ako se to dogodi.

Tri miliona eura za prekid penzije?

Mundo Deportivo piše da je Poljak postavio uvjet Barceloni za "prekid mirnog života u Marbelli", odnosno da će doći samo uz uvjet da bude prvi golman kluba, a da Inaki Pena preseli pritom na klupu.

Španski mediji ranije su pisali da će bivši golman Arsenala i Juventusa potpisati ugovor do kraja juna sljedeće godine i da će za to dobiti plaću od tri miliona eura, uz moguće bonuse. Ljekarske pretrage koje mora obaviti prije dolaska u Barcu već su zakazane.