kultni reditelj

Adaptacija Stephena Kinga ‘Life of Chuck’ Mikea Flanagana konačno će ugledati svjetlost dana

Neon će objaviti film koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, osvojivši nagradu publike. Antologijski film ispričan je u tri dijela i fokusiran je na život, unutarnji i vanjski, Charlesa Krantza (Tom Hiddleston). Karen Gillan, Chiwetel Ejiofor i Mark Hamill također glume.

Dok je Flanagan adaptirao druga Kingova djela, posebno u žanru horora, Chuckov život je napravio bliže usporedbe s Iskupljenjem u Shawshanku Franka Darabonta.

Flanagan je o razgovoru s Kingom istakao: “Kad smo radili The Life of Chuck , puno smo razgovarali prije produkcije. Ima ogromnu količinu odobrenja za stvari poput castinga i drugih detalja. Ali kad film krene, on ostaje jako daleko. On kaže: 'Film je tvoj, a knjiga je moja'.”

U recenziji THR- a o filmu stoji: “Ne iznenađuje da vladajući panika Mike Flanagan ima slabu tačku prema Stephenu Kingu, nakon što je uspješno adaptirao Gerald's Game i Doctor Sleep za veliki ekran. Ali njegov najnoviji napad na Kinga, Chuckov život koji mijenja žanr, čini se čudnim, iako manje idealnim.”

Na drugom mjestu na Neonovoj ploči je pobjednica Cannesa Anora i priča o duhovima Stevena Soderbergha Presence. Kompanija je nedavno objavila horor triler Longlegs , koji je zaradio preko 100 miliona dolara na globalnim kinoblagajnama.