memoari

Nakon smrti sina: Glumac ‘Mad Mena’ producirat će film o smrti beba

Britanski glumac Jamie Thomas King adaptira memoare Jamesa Titcombea Joshua's Story: Uncovering the Morecambe Bay Maternity Scandal za velika platna.

King, najpoznatiji po glumačkim promjenama u filmovima Mad Men i The Tudors, piše scenarij za Trust, film koji će producirati zajedno sa suprugom i kanadskom glumicom Tamarom Podemski kao dio njihove novopokrenute produkcije Blackbird Productions.

“Trenutno nemam namjeru glumiti niti voditi projekt. Ali da, zainteresirao sam se za tu temu nakon Benjaminove smrti i kasnije tužbe”, rekao je King za Hollywood Reporter u četvrtak.

Godine 2016. smrt njihovog drugog sina, Benjamina, koja se mogla spriječiti, uslijed nemara liječnika dogodila se pet dana nakon što je Podemski rodila nakon odgođenog carskog reza.

Titcombeova knjiga Joshua's Story , objavljena 2015., opisuje kako njegov sin Joshua umire kada je imao samo devet dana 2008. u bolnici Morecambe Bay u Ujedinjenom Kraljevstvu. Smrt Joshue Titcombea, dijelom zbog infekcije koju je medicinsko osoblje propustilo, potaknula je značajnu neovisnu knjigu Izvještaj Morecambe Bay Investigation iz 2015. koje je ukazalo na medicinske propuste koji su uzrokovali nepotrebnu smrt jedne majke i 11 beba.