legendarni rokeri

Jane’s Addiction: Potukli se na bini, pa otkazali turneju

Američki rok-sastav koji je obilježio svojim hitovima kraj 80-ih i početak 90-ih, Jane’s Addiction saopćio je da otkazuje svoju tekuću sjevernoameričku turneju, nakon što je u petak tokom koncerta u Bostonu došlo do sukoba na sceni između frontmena Perryja Farrella i gitariste Davea Navarra.

"Zbog nastavka određenog ponašanja i mentalnih problema našeg pjevača Perryja Farrella, došli smo do zaključka da nemamo izbora nego da prekinemo trenutnu turneju po SAD-u. Naša briga za njegovo lično zdravlje i sigurnost, kao i našu, ostavila nas je bez alternative. Nadamo se da će pronaći pomoć koja mu je potrebna", stoji u izjavi objavljenoj na Navarrovoj Instagram stranici, koju su potpisali gitarista i članovi benda.

Navarro je rekao da članovi benda duboko žale što neće moći da nastupe za fanove, ali da ne vide rješenje koje bi osiguralo bezbjedno okruženje na sceni ili im omogućilo da pruže odličan nastup svake večeri.

Snimci sa koncerta u Bostonu prikazuju Farrella kako gura i udara Navarra, prije nego što ga članovi ekipe obuzdaju. Farrell je potom uklonjen sa scene, što je dovelo do prekida koncerta.